Hoe kan ik de huur van mijn onroerend goed schatten?

Hoe de huur te bepalen

De eerste stap is om uw verhuurmarkt te analyseren. Zo situeert u de uwe ten opzichte van andere woningen en appartementen. Locatie is natuurlijk niet het enige criterium om rekening mee te houden.

Wat zijn de kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van de huurprijs?

  • De kenmerken van uw woning
  • De verhuurmarkt
  • De locatie
  • De economie van uw regio

U zult eigendommen opzij moeten zetten die niet hetzelfde aantal slaapkamers hebben als de uwe, zelfs als de oppervlakte vergelijkbaar is.Een slaapkamer, twee slaapkamers en drie slaapkamers hebben inderdaad een huurprijs die sterk kan variëren. De huurprijs wordt meestal bepaald op basis van het aantal slaapkamers en de vierkante meters van het pand.

Van daaruit kunt u de gemiddelde huurprijs berekenen en uw eigen huren. Als uw woning goed is geplaatst, of als deze nieuw is, kunt u een hogere huur bieden dan de gemiddelde huur.

Als u na een paar weken geen telefoontjes krijgt, verlaag dan de prijs totdat u een behoorlijke rente krijgt over de verhuur van uw woning.

Je zult wat marktonderzoek moeten doen en misschien zelfs een paar huurwoningen in de buurt bezoeken als potentiële huurder om te zien met welke concurrentie je te maken hebt.
U krijgt interne informatie over de woningen die uw huurders naast uw woning ook kunnen bezichtigen. Hierdoor kunt u de apparatuur en functies vergelijken die uw potentiële klant waarschijnlijk zal wegen in hun besluitvormingsproces.

Hoe weet ik of de aangerekende huur te hoog is?

Als je heel weinig telefoontjes ontvangt, vertelt de markt je dat je huurprijs hoog is in vergelijking met andere woningen. Simpel gezegd: als uw woning niet verhuurd kan worden, is de prijs te hoog. Dit laatste zal dus opnieuw moeten worden ingeschat om zo snel mogelijk klanten te vinden. Onthoud dat elke dag die voorbijgaat dat uw woning niet bewoond is, er geld naar buiten stroomt en onnodige uitgaven voor u.

Om te voorkomen dat een product tegen een te hoge of te lage prijs op de markt wordt gebracht, kan ik u begeleiden op basis van mijn eigen ervaring. En natuurlijk vooral de ervaring van iedereen, waardoor ik kon observeren. U kunt beter advies inwinnen bij uw omgeving, uw collega’s, specialisten. Perfect voor iedereen die er verstand van heeft. Houd er rekening mee dat er een algemeen advies is dat ik u hier zal geven. Maar elke markt is anders. Het verdient daarom de voorkeur om zoveel mogelijk over die van u te worden geïnformeerd.

Hoe vind ik huurprijzen voor vergelijkbare eigendommen?

Bel de eigenaar voor eventuele verhuurborden die u ziet
Doe alsof u een huurder bent en verzamel informatie over een woning die u wilt huren en stel de verhuurder verschillende vragen, zoals huurbedrag, aantal bedden en badkamers, huisdieren of roken en eventuele extra functies van eigendom.

Probeer eigendommen in de buurt van de uwe te vinden, misschien in dezelfde straat of in de buurt, aangezien dit uw concurrentie zal zijn. Het is belangrijk om een ​​idee te hebben van hoe ze hun activa waarderen.

Dus ik zou daarmee beginnen en dan de kaart inzoomen over het gebied rond mijn eigendom om te zien of er huizen te huur zijn in de buurt.

Wat ze ook huren, het kan u een idee geven van wat u kunt huren en, nog belangrijker, welke huur u moet repareren. U kunt dan bellen om te zien of er kenmerken zijn die hun eigendom van die van u onderscheiden, waardoor u meer of minder kunt rekenen.

Upload uw vastgoedadvertentie en krijg een idee op basis van het aantal sollicitanten

Dit is de meest realistische manier om te bepalen wat uw woning waard kan zijn in termen van verhuur. Maar de eerste twee stappen helpen u om een ​​vaste, betrouwbare prijs te krijgen om uw advertentie te starten.

Nadat u uw woning te huur heeft aangeboden, beoordeelt u het aantal oproepen dat u ontvangt.

Als je wordt overspoeld met telefoontjes van geïnteresseerde sollicitanten, rekent u misschien te lage huur aan, en als uw telefoon stil is, bent u misschien te duur.

Laat de markt het u vertellen op basis van de activiteit van uw advertentie.

Vergeet de huurleegstandsvergoedingen niet

Als je eenmaal de huurprijs hebt bepaald die je per maand mag rekenen voor je huurwoning, vermenigvuldig je dit met 12 om de jaarhuur te krijgen.

De mogelijke leegstand van uw woning vormt de conclusie van deze discussie. Als u een beleggingspand bezit, moet u rekening houden met mogelijke leegstand.

Beginnende investeerders zullen overdreven optimistisch zijn en denken dat hun investeringen nooit leeg zullen zijn. Daarom voeren ze de volledige huurinkomsten van 12 maanden pro forma in bij het projecteren van hun netto-inkomen.

Ik beheer altijd 3 verschillende pro forma spreadsheets bij het analyseren van een investering.

Ik creëer een optimistische pro forma waarbij ik 0% gebruik voor leegstaande appartementen. Vervolgens creëer ik een realistische pro forma waarbij ik 1 à 2 maanden leegstand opneem.

Ten slotte is de derde pro forma een worst case benadering waarbij ik een leegstandspercentage van 50% hanteer, ervan uitgaande dat de eengezinswoning 6 maanden leeg staat.

Hierdoor kunt u 3 verschillende cashflowprojecties krijgen, afhankelijk van de veranderende economie van de huurmarkt.

Stel het optimistische geval voor waarin de vraag groot is en er geen leegstaande panden zijn, aangezien iedereen op zoek is naar betaalbare huurwoningen. Hiermee kunt u projecties van hogere huurgroei in uw spreadsheet invoeren.

Ga vervolgens uit van het realistische model dat een stabiele markt weergeeft waarin de huurprijzen matig stijgen en u, afhankelijk van de economie, af en toe leegstand kunt hebben.

Stel tot slot het conservatieve model waarbij het woningaanbod groter is dan de vraag van huurders naar huurpanden. Dit zal leiden tot een negatieve of geen huurgroei omdat verhuurders strijden om beperkte huurders om leegstand te voorkomen.

Dit kan een tijd van de economie zijn waarin mensen werkloos zijn, zoals een recessie, en daarom geen huur kunnen betalen in jouw regio. Dit beperkt de pool van beschikbare kandidaten en resulteert in lange periodes van niet-bewoning, tenzij de verhuurder de huur verlaagt. Dit geval is uiterst zeldzaam.

Al met al, besteed een week aan het analyseren van uw markt en het zal vrij duidelijk zijn welke huurprijzen u per woning kunt rekenen.