Huurprijs

Waarom is het bepalen van een goede huurprijs een moeilijke beslissing?

U heeft eindelijk een woning gekocht. Appartement, huis, kantoor of wat dan ook.

Daarom kom je bij de cruciale vraag: “Welke huur reken ik voor deze?” Inderdaad, het is niet zo eenvoudig als je zou denken. Je zult vele fasen moeten doorlopen, misschien zelfs voor sommige diensten betalen om de eerlijkste schatting te krijgen.

Dat wil zeggen, een prijs waarvoor er klanten zullen zijn, maar toch zoveel mogelijk geld verdienen. Maak je geen zorgen, je bent niet de enige in deze situatie, honderden miljoenen mensen moeten elk jaar dezelfde beslissing nemen.

En bovenal zijn we hier om u te begeleiden bij de eerste stappen die u moet nemen. Hieronder vind je al het advies dat je nodig hebt bij het schatten van een huurprijs, evenals alle antwoorden op je vragen.

Hoe stel je een correcte huurprijs vast zonder enig risico te nemen?

Sinds 2011 zijn de huren in de meeste grote steden elk jaar gestegen. We weten dat de huren zijn gestegen en daarom kunnen we huurders van onze eigendommen een bonus in rekening brengen, maar het verhogen van de huren kan een beangstigende beslissing zijn.

Aan de ene kant konden we de huurder boos maken en kon hij vertrekken zonder zijn huurcontract te verlengen. Het is prima als je denkt dat een andere huurder de vacature snel zal invullen, maar het is toch een risico dat je moet nemen.

Tot op heden lijkt de huurmarkt sterk en betrouwbaar. In de nabije toekomst zou het zeker meer kunnen zijn, aangezien de huizenprijzen in de meeste grote markten zijn gestegen.

Huren blijft voor de meeste huurders de meest aantrekkelijke optie, omdat het in de meeste gevallen goedkoper is om te huren dan om een ​​huis te kopen.

Aan de andere kant, als u uw huurprijzen niet verhoogt of een te lage huur voor uw huis rekent, zou u uw investeringsrendement kunnen schaden, het risico dat u alle kosten moet dragen terwijl u cashflow genereert. negatief. Het is daarom noodzakelijk dat u de evolutie van de markt volgt, zodat uw prijzen er altijd mee in lijn zijn. En natuurlijk om geen geld te verliezen.

Als verhuurder kunt u er zeker van zijn dat u vooraf een hogere huur in rekening brengt, aangezien de vraag momenteel groot is.

Waarschijnlijk vindt u iemand die dit jaar meer huur wil betalen dan wat u in voorgaande jaren in rekening heeft gebracht, aangezien het aanbod nog steeds laag is door het ontbreken van nieuwbouw.

Je moet rekening houden met de economie

Dan moet je weten waar de economie is. Nogmaals, het is geen slecht idee om mensen te vertellen die er (echt) vanaf weten en die er natuurlijk geen belang bij hebben om tegen je te liegen. U kunt dus altijd meer over u te weten komen, wat onderzoek doen op internet of de hulp van een specialist inroepen. Let nogmaals goed op alles wat je op internet leest, daar staat zeker veel informatie maar ook veel valse informatie. Het is daarom erg belangrijk om het ware van het valse te onderscheiden.

Om u te begeleiden, zijn hier de eerste twee vragen die u uzelf moet stellen:

  • Zijn er nieuwe vastgoedontwikkelingen in uw stad?
  • Verhuizen nieuwe bedrijven naar mijn stad?

Naarmate het lokale zakendistrict groeit, zal er gewoonlijk een toename zijn van de bevolking die naar uw gebied komt naarmate mensen verhuizen om banen te zoeken en de nieuw gecreëerde banen over te nemen.

Met een toename van de bevolking is er een grotere behoefte aan woonruimte, wat betekent dat je als verhuurder een groot aantal potentiële kandidaten zult hebben die zullen proberen jouw woning te verhuren als deze zich in de buurt van hun werkplek bevindt. .

De toegenomen vraag naar een beperkt woningaanbod zal ook leiden tot hogere huurprijzen en de ontwikkeling van nieuwbouw om extra woningen en appartementen te creëren.

Het is dus een goede zaak dat uw stad een zakelijke groei doormaakt, want het betekent dat uw investeringspand minder leegstand zal hebben vanwege de toename van het aantal potentiële huurders dat probeert om een ​​huis te vinden.

En je kunt de huren elk jaar verhogen zolang de vraag er is en het aanbod en de nieuwbouw de markt nog niet hebben ingehaald en overspoeld.
Ontwikkelingsprojecten duren meestal lang. De huurmarkt moet dus gedurende lange tijd solide blijven, dat wil zeggen gedurende de groeiperiode. Hierdoor kunt u de huren van het ene jaar op het andere verhogen.